Hvad er din yndlings Champagne?

Champagne har alle dage været et prestige produkt, der har en nærmest magnetisk tiltrækningskraft på de unge, smukke, rige og ikke mindst kendte.

Mange celebrities har en favorit Champagne. Vi har samlet nogle af dem her, læs med og kommenter gerne forneden, hvilken Champagne der er din favorit.

>>> Læs mere her...

Historien om Gin - 1. del

Historien om Gin - 1. del
Gin er måske den mest populære spiritus, når bartendere og mixologists skal lave en god cocktail - og med god grund; den klare, rene gin, har et bredt smagsspektrum og kan både være blid, rund og lækker eller en hårdtslående bulderbasse med masser af alkohol - og alt der i mellem!

Ginens historie går helt tilbage til middelalderen, hvor man, især i Holland, lavede drikken der blev kendt som Jenever - en kraftig spiritus, der fik tilsat enebær efter destilleringen. Enebær der også har givet navn til spiritussen Jenever, blev valgt på grund af sine helbredende egenskaber. Ginen kom til England efter 30-års krigen der sluttede i 1648. Engelske soldater kom hjem og fortalte om de hollandske soldaters mod ‘The dutch courage’, som skyldtes at de havde indtaget rigeligt Jenever inden de gik i kamp.

I slutningen af 1600-tallet oplevede Gin en eksplosion i popularitet i England; for at finansiere kongen William d. 3’s  hang til krige, fjernede man afgiften på gin -  og da den klare velsmagende spiritus, samtidig var billigere og lettere at producere end øl, gik der ikke lang tid før ca. halvdelen af Englands 15.000 udskænkningssteder, var ginbarer og man regnede sig frem til at der var ca. 5.000 gindestillerier. 

GIN LANE
Kunstneren William Hogarths stik 'Gin Lane' der viser Gin'ens skadelige virkninger på samfundet i 1700-tallet.

Et forbrug i dén størrelsesorden medfører dog også visse problemer; i begyndelsen af 1700-tallet var (mis)brugen af Gin massivt - det anslås at hver eneste englænder fra barn til olding, drak én liter Gin - om ugen!

Ca. 5.000 mindreårige døde af alkoholforgiftning i perioden, der gav gin et dårligt ry i mange år frem. I 1736 havde regeringen fået nok og indførte loven der blev kendt som “Gin Act”; man hævede prisen på gin til det 5. dobbelte, det havde kun en ringe effekt; befolkningen gjorde oprør og loven blev i vid udstrækning ignoreret. Faktisk steg ginproduktionen i perioden, og man var nu oppe på at destillere en svimlende mængde af 50 millioner liter gin - eller ca. 63 liter gin til hver mand - og det var bare i London.

I 1742 blev loven revideret i samarbejde med destillerierne, der nu skulle have licens fra staten, fik man gennemført en ny gin lov, der i hovedtræk stadig gælder i dag.
Ginen havde dog stadig et dårligt ry, det populære kælenavn ‘Mothers Milk’ var i begyndelsen af 1800-tallet blevet til ‘Mothers Ruin’ og ginen var i stor stil blevet fortrængt af øl, som den foretrukne forfriskning. 
Tanqueray Old Tom

Gin’en skulle dog rejse sig igen og få fornyet popularitet - hjulpet godt på vej af malariamyggen - det kan du læse mere om i næste uge...

Sådan åbner du en flaske Champagne

Champagne er den perfekte vin når noget skal fejres. De forførende bobler er dog også fantastiske at nyde til mad eller når der skal fyres op under en fest.

Men hvordan åbner man bedst en flaske Champagne? Mange af os kan godt lide det høje POP! Når man hører det, er der ingen der er i tvivl om hvad der venter i glasset. Er der for meget tryk på når du åbner flasken, kan du stå med en Champagne der bruser over og så skal det gå stærkt når de første glas skal hældes op.

Så for at undgå spild af de dyre dråber, har vi med inspiration fra Moët & Chandon, lavet denne lille guide til hvordan du let og elegant åbner en flaske Champagne:

>>> Læs Mere Her:

Sådan laver du Frosé

Frosé! Lyder det som noget du kender? Måske ikke, men er du fast gæst her på siden, er jeg ikke i tvivl om at du vil elske den nyeste cocktailtrend, Frosé.

Den er opfundet på en bar i New York og ganske rigtigt; det er en Frozen Rosé - eller på cool New York slang: Frosé. Den er rimelig nem at lave - du skal selvfølgelig være i god tid, da nogle af ingredienser skal fryses ned, men hey! - den kan holde sig 1 uge i fryseren, så lav en ordentlig portion nu du er i gang.

Den vigtigste ingrediens i en Frosé er naturligvis rosévinen, den må gerne smage af noget, da den både bliver blandet op og frosset ned og derved mister lidt af sin koncentration og farve. Vi har valgt at bruge Cherub Rosé fra Montes, som passer perfekt til en god Frosé, du kan købe den på knappen herover.

Ingredienser (4-6 portioner):

 • 1 Flaske Montes Cherub Rosé (75 cl)
 • 1,5 dl sukker
 • 1,5 dl vand
 • 225 gram jordbær (rensede og skåret i små både)
 • 3/4 deciliter frisk citronsaft
 • Isterninger

Sådan gør du:

 • Hæld roséen i en fladbundet skål, for eksempel en bradepande. Stil den i fryseren i mindst 6 timer. (På grund af alkoholen i vinen vil den ikke fryse fuldstændig.)
 • Nu blander du vand og sukker i en lille gryde. Kog op under omrøring indtil al sukkeret er opløst, det tager ca. 3 minutter - den færdige blanding er det samme som den sukkersirup der bruges i drinks.
 • Tilsæt de rensede jordbær og tag gryden af varmen. Lad det stå i en halv time, så får din sukkersirup jordbærsmag.
 • Efter en halv time, har du jordbærsirup. Nu hælder du sukker/jordbær blandingen gennem en fin si, og over i en skål, der skal ikke være frugtstykker med. Sæt jordbærsiruppen på køl i en halv time.
 • Nu tager du den frosne rosé ud af fryseren og med en spatel eller dejskraber hælder du den i en blender. Tilsæt citronsaften, 1 dl jordbærsirup og 2,5 dl isterninger. Blend det hele indtil du har en jævn blanding.
 • Sæt blandingen i fryseren i 25-35 minutter - det skal minde lidt om milkshake i tykkelsen.
 • Tag blandingen ud af fryseren igen, giv den en hurtig tur med blenderen, indtil du har en slush-agtig konsistens - fordel i høje cocktailglas eller vinglas og pynt med jordbær eller en citronskive.
 • Nyd din egen awesomeness i et køkken med et lækkert glas Frosé - Cheers!

Du kan eventuelt smage på blandningen undervejs og tilsætte mere citronsaft eller jordbær sirup, alt efter hvor sur/sød du ønsker din Frosé skal være. Du kan også eksperimentere med andre typer frugt og bær i sukkersiruppen - hindbær kan anbefales. 

Sådan laver du Frosé

Nazi vin under gulvbrædderne

Becov nad Teplou Slottet
Hvor længe skal du gemme din vin, før den bliver penge værd?

Det kommer selvfølgelig an på kvaliteten af vinen, men passer du godt på den kan den blive en mindre formue værd. 

Gemt under gulvbrædderne har en samling vine overlevet naziregime, den kolde krig og ivrige skattejægere. Nu bliver de op til 150 år gamle vine sat til salg, med en vurdering på intet mindre end 1,1 million euro.

På det tjekkiske slot Becov Nad Teplou, har man i mange år været i besiddelse af en betydelig vinsamling, der blev efterladt Beaufort-Spontin familien der boede på slottet, men måtte flygte ved 2. verdenskrigs slutning på grund af anklager om samarbejde med nazisterne. 

Den tjekkiske regering overtog slottet efter krigen, og allerede tilbage i 1985 fik man et tip om at familien Beaufort-Spontin, havde hyret en privatdetektiv der skulle opspore de store værdier familien havde gemt på slottet, i håb om senere at kunne smugle dem ud.

Vinen tjekkes

De tjekkiske myndigheder gik i gang med deres egen skattejagt på slottet, og under gulvbrædderne fandt man den enestående samling af sjældne årgangsvine, der i årtier havde ligget gemt i sikkerhed for plyndrende soldater og ikke mindst, tidens tand.

Siden da, har vinsamlingen været opmagasineret i kældrene under Becov slottet, men de seneste års store efterspørgsel på dyre årgangsvine har sat gang i beslutningen om at få vurderet og solgt vinene. De 133 flasker er for de flestes vedkommende fra mellem 1856 - 1899; dengang Fransk vin var dominerende på markedet og flere år før vinlusens hærgen. 

 

Vurderet af førende eksperter

Det er ikke hverdagskost at vine med så mange år på bagen sættes til salg. For at vurdere vinenes tilstand og kvalitet, tilkaldte de tjekkiske myndigheder derfor 2 master sommeliers, samt Greg Lambrecht, manden der har opfundet Coravin - et system der med en fin nål, tillader at man kan tage en prøve af en vin uden at fjerne proppen og bryde forseglingen.

Med en specialudgave af Coravin værktøjet, med en særlig tynd nål, har Lambrecht taget prøver af 14 vine. Smagen af vinene beskrives som "Extraordinary" og ifølge Lambrecht var det bogstavelig talt, de bedste vine han nogen sinde havde smagt.

Blandt vinene var en portvin fra 1850'erne, rødvin fra Corton Charlemagne årgang 1892 og flere årgange af Chateau d'Yquem, blandt andet de 3 eneste tilbageværende eksemplarer af årgang 1899 - en vin der alene er vurderet til omkring 80.000 euro.
Vinene bliver sat til salg senere på året.

vinene undersøges omhyggeligt
Hvordan overlever vin så længe?
At vinene har overlevet så længe, skyldes de mange år de har ligget urørte, uden ydre påvirkninger fra lys og varme. Man behøver dog ikke have et helt slot for at gemme sine vine i mange år - et vinkøleskab er den perfekte måde at gemme sine dyre vine på. En tommelfingerregel for om vinen kan blive mere værd senere hen, er at der skal være tale om en berømt, gerne legendarisk producent, vinen skal være fra en god årgang og endelig skal den have fået flotte ratings af anerkendte vinanmeldere.

Hvad synes du, hvilke vine ville du gemme de næste 50-60 år, og ville du sælge eller drikke den når tiden var inde?

 

Vin & Recycling - Vi laver ingefærshots

Vi elsker vin (det er vist ikke nogen hemmelighed...), men uden alt lyde at for hellige, så er det da meget rart når man kan genbruge flaskerne til noget fornuftigt.

I sidste uge var vi på messe og den suverænt mest populære vin vi havde med, var Montrose Prestige Rosé - udover at den smager fantastisk, så giver det bonuspoint på en livsstilsmesse, når man præsenterer en flot flaske med glasprop - den kan jo genbruges ;-)

Montrose rose

Det blev anledningen til en masse god snak, og rigtig mange forslag og opskrifter på ingefærshots - som tilsyneladende er det nye sort indenfor mad trends. Selvfølgelig var vi nødt til at gå i gang med at lave vores egne og hælde dem på genbrugte rosé flasker, så her får du en lille opskrift på hvordan du selv kan lave dem. 

Ingefær og gurkemeje og proppet med vitaminer og gør en masse godt for dit energiniveau, dine led og meget andet, kogt ned til et shot du kan tage til morgenmaden, får du masser af det din krop kan lide. Det er rimelig nemt at lave og passer sig selv når først du har sat det til at koge. 

Du skal bruge:

 • 200 gr. ingefær
 • et par stave gurkemeje (kan købes i Irma og andre velassorterede supermarkeder)
 • 1 hel citron (ca. 200 gr.)
 • 2 spiseskefulde honning (kan udelades)
 • 2 liter vand

Ingefærshots

Sådan gør du:

 • skræl ingefæren med en kartoffelskræller og skær den i skiver, det kan være du skal brække 'grenene' fra hinanden for at skrælle den over det hele.
 • vask citronen og skær den i både
 • skræl gurkemejen og skær den i skiver - OBS: den afgiver meget farve, som i rigtig meget, så hvis du ikke vil have nikotingule fingre de næste par dage, er det smart at bruge handsker ;-)
 • hæld det hele op i en stor gryde, sammen med honning og vand, og kog det i 45 minutter ved svag varme
 • når det er færdigt skal det have lov at køle af, efter ca. 1 time kan du begynde at hælde det på flasker.
 • Hæld det i dine rengjorte roséflasker - brug en si og en tragt, så går det nemmest.
 • Sæt flaskerne i køleskabet - nu har du ca- 2 liter ingefærshots, der kan holde sig ca. 14 dage i køleskab.

Nu har vi drukket dem hver morgen i denne uge, og vi synes de kvikker op og giver en masse energi. Mangler du den fine flaske med glasprop, kan den købes her, som ekstra bonus er den fyldt med superlækker rosé som du skal drikke først 

Shots 2

Det bedste Champagneglas?

For ikke så længe siden kunne vi på Facebook poste nyheden om, at supermodellen Kate Moss havde lagt bryst til et specialdesignet Champagneglas. Det satte tankerne i gang omkring det bedste glas når der skal nydes en flaske bobler.

>>> Læs Mere Her...

50 Shades of Pink - Alt hvad du skal vide om Rosé

Rosé i alle afskygninger

Velkommen til vores lille Rosé guide

1: Det er ikke pinligt at drikke Rosé

I forhold til sine røde og hvide fætre, bliver Rosé af nogle mennesker stadig opfattet som en middelmådig lavpris vin.

Roséhaderne er enten A) triste, kedsommelige mennesker der mener at "lyserød er for piger" eller B) stakler der i en tidlig alder er blevet udsat for lavpris produkter som lyserød Lambrusco til 20 kroner flasken - hvinende sød og masseproduceret som den er, konkluderer de derfor at al Rosé er noget karakterløst sprøjt.

Selvfølgelig findes der skod Rosé - ligesom der findes skod rød- og hvidvin - løsningen er dog ganske simpel: Drop den store bag-in-box med lyserødt opvaskevand, så skal det nok gå. Der findes rigtig god kvalitets rosé, som ikke er meget dyrere end den store Bag in Box, men til gengæld er klasser bedre.

2: Du laver ikke Rosé ved at blande Rødvin og Hvidvin

Det meste Rosé laves ved, at saften fra de nypressede druer får lov at ligge sammen de røde drueskaller i den 1. gæringsproces (Maceration). Efter alt fra få timer til flere dage, sies druesaften fra og sættes til gæring på store tanke.

Jo længere tid drueskallerne ligger sammen med vinen, des mørkere bliver farven på den færdige Rosé.

Rødvin laves faktisk på samme måde. Røde druers frugtkød er lyst (eller hvidt om man vil) og giver klar druesaft, så i princippet kan man lave al slags vin af dem. Det er tidsrummet druesaften får sammen med de røde drueskaller, der afgør om vinen bliver Hvid, Rosé eller Rød

3: Der laves Rosé i hele verden, fra næsten alle slags druer

Rosé er ikke fra én bestemt drue eller ét bestemt omåde; det er en vintype, ligesom Rødvin og Hvidvin.

De største Rosé producenter er Frankrig, Spanien, Italien og USA, men der laves også dejlig og spændende Rosé i både Chile, Australien, Tyskland og mange andre lande.

4: Rosé - jo nyere, des bedre

I modsætning til Rødvin og Helen Mirren, bliver Rosé ikke bedre med årene - så der er ingen grund til at fylde kælderen med Rosé til de næste 50 år. Den skal drikkes mens den er ung og frisk.

5: Det vigtigste spørgsmål når du køber Rosé: Er den TØR?

Tør = ikke sød. Det er det vi er ude efter når vi drikker Rosé; en vin der er frisk med god syre, uden ekstra sukker der maskerer dens mineraler/frugt og andre aromaer - Husk, det var den hvinende søde masseproducerede Lambrusco, der gav Roséen et dårligt ry til at begynde med.

Ott Rosé i verdensklasse

6: Er du i tvivl, så vælg noget fra Frankrig, især Provence.

Frankrig er verdensmester i tør Rosé og du går næsten aldrig galt i byen med noget fra Provence, Rhône eller Loire dalen.

Et godt valg kunne være Domaines Ott, der nærmest egenhændigt har sat Rosé på verdenskortet eller hvis du foretrækker et mousserende alternativ; Belaire Rosé

Er du ikke til de franske, kan en spansk Rosado som Audacia være at foretrække. Her får du masser friskhed og aromatisk frugt. Den spanske Rosé er også mindre hypet, hvilket gør den særdeles nem at komme i nærheden af, prismæssigt.

7: Du kan/skal drikke Rosé til Grillmaden

At kalde vin for "God til mad" er lidt af en kliché, men i tilfældet med Rosé er det ikke helt forkert.

Rosé er ikke så intens som en tung rødvin med masser af tannin, men den har alligevel mere dybde end en super let hvidvin.

Roséen er nærmest den gyldne middelvej - smagsmæssigt - der gør at du kan finde en Rosé der passer til meste mad og i særdeleshed til den danske Grill sæson, hvor en god Rosé kan være prikken over i'et på en hyggelig aften.

Rosé er perfekt til Grillen, på stranden, på skovturen eller når du skal holde Game of Thrones maraton.

Med disse ord, vil vi skyde gang i Rosé sæsonen - Skriv til os, hvis du ønsker råd og vejledning om den bedste Rosé.

Kunne du lide denne guide? Så del den med dine venner på knappen herunder.

50 shades of pink

 

 

 

Webshoppens største udfordring?

Det traditionelle problem for webshops, har typisk været at det ikke er muligt at få varerne på det tidspunkt du lige står og mangler dem. 
Hos TastingClub har vi tænkt en del over dette; hvad nu, hvis du både kunne få din Champagne til den billigste pris og få den leveret med det samme?

Inspireret af vores unikke 2 timers levering, er løsningen blevet at vi tilbyder vores Champagner til levering samme dag som du bestiller den....
>>> Læs mere her

Duft til vin 1. del

At dufte til og smage på vin, er noget af det bedste du kan gøre for din madoplevelse og dit helbred - du bliver simpelthen mere interesseret i hvad du indtager når du har sanserne med dig, uanset om det er mad eller vin,.
Den første regel du skal tage til dig er; at du ikke drikker vin, du smager den. Denne lille ændring forandrer alt.

bliv en hund til at dufte til vin

I en moderne verden med udløbsdatoer og levnedsmiddelkontroller, er en skarp lugtesans ikke så vigtig som den var før i tiden, det er ikke så tit at vi skal lugte os frem til om en madvare er farlig for os eller ej - måske med undtagelse af den der mælk i køleskabet, som du ikke er helt sikker på hvornår du åbnede.
Men den mad vi spiser er stadig til en vis grad afgørende for vores helbred, og vin er ingen undtagelse, en god madoplevelse er ikke kun sundt for din krop, men i høj grad også for din sjæl. Ved at skærpe vores lugtesans, får vi nemmere ved at udskille hvad vi kan lide og hvorfor.

En lille reminder inden vi begynder:
Nogle mennesker tror at en vinsmagning skal være en meget kompleks proces, hvor det handler om at sætte så mange fine ord som muligt på det der er i glasset - er du også træt af floskler som "elegante sensommeragtige citrusnoter, med en subtil afslutning af kandiserede æbler og frisk savsmuld", så følg med her og lær hvordan du let og uprætentiøst lærer at dufte til din vin - det vil føre din næste vinoplevelse til uanede højder.

Vin vil forandre din måde at opleve mad på
En veltrænet næse og gane kræver øvelse. Nogle er måske fra naturens side udstyret med en særlig følsom næse, men langt de fleste af os må arbejde for det - heldigvis er øvelsen netop at det ikke skal føles som arbejde, du skal glæde dig over alle de nye duftindtryk du får, samtidig med at du nyder et glas vin - noget der sjældent er kedeligt.
 
Alt hvad der skal til for at forbedre din næse, er nogle små ændringer i dine drikkevaner.
Sådan gør du: 
brug din næse
1. Brug din næse
Næste gang du skal drikke eller spise noget (det behøver ikke at være vin), så brug et sekund eller to på duften. Begynd at adskille smagen (surt, salt, sødt, bittert) fra aromaen (de meget mere komplekse dufte). At opbygge et mentalt bibliotek af aromaer fra den virkelige verden, gør det lettere at identificere de mange nuancer i et glas vin.
Når du begynder at kunne lægge mærke til aromaer fra madens verden, vil dine sanser være forstærkede og du vil have lettere ved at genkende den samme duft i en vin.

En aromakit er en stor hjælp når du skal træne din næse, i denne guide til vinsmagning kan du se hvordan du laver dit eget aromakit.

2. Sæt farten ned
Uanset om du spiser eller drikker, så sæt mere tid af; sæt farten ned, vær opmærksom. Din smagssans er i munden, så jo længere tid vinen får lov til at bevæge sig rundt i din mund, jo bedre smager du den. Sørg for at få vinen godt rundt i munden første gang du smager på den, vær ikke bange for at suge luft ind i munden, med slubrelyde til følge - det er en naturlig del af at smage på din vin. Det er også en god idé at drikke langsommere, hold en pause mellem hver slurk. Når først flasken er åbnet vil vinen udvikle sig, og sidste glas kan meget vel være en helt anden oplevelse end det første.

stop op og duft til din vin

3. Visualisér din oplevelse
Nej, du er ikke kommet på kursus i mindfulness; Når vi siger visualisér, så skal du blot lukke øjnene og glemme at det er et glas vin du holder. Hvad kan du dufte? Og hvordan ville du beskive duften hvis du ikke vidste det var vin?
Det er her din fantasi får lov at arbejde. Når vi prøver at holde vinen ude af vores tankebaner, åbnes der en ny verden af dufte og indtryk: pludselig bliver et glas vin til en gåtur gennem en æblehave eller en varm kirsebærsovs der simrer på komfuret. Når din fantasi får lov at arbejde, vil du også begynde at lægge mærke til flere af vinens flygtige duftnoter og få nemmere ved at beskrive dem og frem for alt genkende dem, næste gang du støder på dem.

4. Smag vinene i 'flights'
Det kan være svært at finde de subtile nuancer i en vin, når man smager den alene. Hvis du smager en serie af forskellige vine, vil du hurtigere og lettere kunne spore dig ind på forskellene (dette kaldes ofte en 'flight' - en serie af forskellige vine). En sammenlignende smagning af f.eks. Pinot Noir, Malbec og Syrah, vil forbedre din evne til at identificere hver drues unikke karaktertræk.
Når du smager vine i serier, vil det også fylde ord og betegnelser på din mentale vinordbog; smagt alene, kan det måske være svært at beskrive smagen i Pinot Noir som 'røde frugter', men smagt sammen med fyldig Malbec, med masser af 'lilla frugt' får et perspektiv der hjælper dig til at beskrive forskellene på de to druer.
serie smagning

5. Vær dig selv
Nej, vi er stadig ikke selvudviklingskursus, men når du smager vin er det vigtigt at huske at det er din egen mening der tæller og ingen andres. Nogle kan være nervøse om de sætter de 'rigtige' ord på, når de skal beskrive en vin, men ingen beskrivelse er forkert så længe den dækker din oplevelse af vinen. Hvert eneste glas vin indeholder enorme mængder aromapartikler; hvordan de opleves og beskrives vil altid være forskelligt fra person til person. Der er ingen beskrivelse der er mere rigtig end andre, hvad du oplever som 'mørke kirsebær' vil jeg måske beskrive som 'friske hindbær', mens en 3. person ville kalde det 'modne blommer' og hvert svar er rigtigt - det er din oplevelse af vinen der tæller.

Dette afrunder første del af vores guide. Prøv rådene af næste gang du åbner en flasker vin, begynd i det små; prøv at dufte til en ny ting hver dag. Inden længe vil du ikke kun have udvidet din aromatiske horisont, din næse vil også blive mere følsom.

Anden del af vores guide følger om en uges tid, her vil vi gennemgå forskellige 'flights' - serier af vine, du kan smage dig i gennem og på den måde blive bedre til at skelne forskellene.
Cheers!