Trustscore: 9.7 ⭐⭐⭐⭐⭐

50 Shades of Pink - Alt hvad du skal vide om Rosé

Rosé i alle afskygninger

Velkommen til vores Rosé guide

Sjove facts om rosé

1: Det er ikke pinligt at drikke Rosé

I forhold til sine røde og hvide fætre, bliver Rosé af nogle mennesker stadig opfattet som en middelmådig lavpris vin.

I vores verden er Roséhaderne enten: A) triste, kedsommelige mennesker der mener at "lyserød er for piger" eller B) stakler der i en tidlig alder er blevet udsat for lavpris produkter som lyserød Lambrusco til 20 kroner flasken - den er hvinende sød og masseproduceret og derfor konkluderer de at al Rosé er noget karakterløst sprøjt.

Selvfølgelig findes der skod Rosé - ligesom der findes skod rød- og hvidvin! Løsningen er dog ganske simpel: Drop den store bag-in-box med lyserødt opvaskevand, så skal det nok gå. Der findes rigtig god kvalitets rosé, som ikke er meget dyrere end den store Bag in Box, men til gengæld er klasser bedre.

Kender du en roséhader der skal omvendes, er vores bedste bud en let terapi med en afkølet og læskende sydfransk rosé, for eksempel Montrose Prestige Rosé:

 

2: Du laver ikke Rosé ved at blande Rødvin og Hvidvin

Det meste Rosé laves ved, at saften fra de nypressede druer får lov at ligge sammen de røde drueskaller i den 1. gæringsproces (Maceration). Efter alt fra få timer til flere dage, sies druesaften fra og sættes til gæring på store tanke.

Jo længere tid drueskallerne ligger sammen med vinen, des mørkere bliver farven på den færdige Rosé.

Rødvin laves faktisk på samme måde. Røde druers frugtkød er lyst (eller hvidt om man vil) og giver klar druesaft, så i princippet kan man lave al slags vin af dem. Det er tidsrummet druesaften får sammen med de røde drueskaller, der afgør om vinen bliver Hvid, Rosé eller Rød

3: Der laves Rosé i hele verden, fra næsten alle slags druer

Rosé er ikke fra én bestemt drue eller ét bestemt omåde; det er en vintype, ligesom Rødvin og Hvidvin.

De største Rosé producenter er Frankrig, Spanien, Italien og USA, men der laves også dejlig og spændende Rosé i både Chile, Australien, Tyskland og mange andre lande.

Èn af vores egne favoritter er den elegante, Reichsgraf von Kesselstatt Rosé, lavet på Spätburgunder druen - det tyske navn for Pinot Noir. Utrolig velsmagende og lækker.

 

4: Rosé - jo nyere, des bedre

I modsætning til Rødvin og Helen Mirren, bliver Rosé ikke bedre med årene - så der er ingen grund til at fylde kælderen med Rosé til de næste 50 år. Med enkelte undtagelser skal din rosé drikkes mens den er ung og frisk.

5: Det vigtigste spørgsmål når du køber Rosé: Er den TØR?

Tør = ikke sød. Det er det vi er ude efter når vi drikker Rosé; en vin der er frisk med god syre, uden ekstra sukker der maskerer dens mineraler/frugt og andre aromaer - Husk, det var den hvinende søde masseproducerede Lambrusco, der gav Roséen et dårligt ry til at begynde med.

Ott Rosé i verdensklasse

6: Er du i tvivl, så vælg noget fra Frankrig, især Provence.

Frankrig er verdensmester i tør Rosé og du går næsten aldrig galt i byen med noget fra Provence, Rhône eller Loire dalen.

Et godt valg kunne være Domaines Ott, der nærmest egenhændigt har sat Rosé på verdenskortet eller hvis du foretrækker et mousserende alternativ; Belaire Rosé

Er du ikke til de franske, kan en spansk Rosado som Audacia være at foretrække. Her får du masser friskhed og aromatisk frugt. Den spanske Rosé er også mindre hypet, hvilket gør den særdeles nem at komme i nærheden af, prismæssigt.

7: Du kan/skal drikke Rosé til Grillmaden

At kalde vin for "God til mad" er lidt af en kliché, men i tilfældet med Rosé er det ikke helt forkert.

Rosé er ikke så intens som en tung rødvin med masser af tannin, men den har alligevel mere dybde end en super let hvidvin.

Roséen er nærmest den gyldne middelvej - smagsmæssigt - der gør at du kan finde en Rosé der passer til meste mad og i særdeleshed til den danske Grill sæson, hvor en god Rosé kan være prikken over i'et på en hyggelig aften.

Rosé er perfekt til Grillen, på stranden, på skovturen eller når du skal holde Game of Thrones maraton.

Lige nu er vi meget begejstrede for den fyldige Kaiken Rosé, der er lavet på Malbec druen - masser af friskhed og fylde og perfekt ledsager til sommerens grillmad.

 

Med disse ord, vil vi skyde gang i Rosé sæsonen - Skriv til os, hvis du ønsker råd og vejledning om den bedste Rosé.

Kunne du lide denne guide? Så del den med dine venner på knappen herunder.

50 shades of pink

 

 

 

Hvorfor er Champagne så sur? 5 myter om Champagne

 

Champagne opfattes af de fleste som en festlig drik, der kan fyre op under enhver fest. Mange har dog også den opfattelse at champagne er noget surt sprøjt til overpris. 

Uanset hvilken lejr du tilhører, så læs med her og få en hurtig indføring i champagnens verden og de myter der hører til den:

Tastingclub - champagneguide

Myte #1:
Champagneflasken skal åbnes med et knald. 

Falsk. Mens det er festligt at åbne en flaske Champagne et højt POP! og skum til alle sider, så er målet at åbne flasken langsomt så der kun høres et lille suk - og det er ikke bare for sjov, champagneflasken indeholder et enormt tryk; ca. 6 bar hvor et bildæk til sammenligning har et tryk på ca. 2-3 bar. Faktisk dør 10-12 mennesker hvert år efter at være blevet ramt af en flyvende champagneprop! Så skal flasken sables så sørg for at der ikke står nogen i vejen.

Tastingclub - champagneglas

Myte #2
Champagne skal drikkes af champagneglas

Falsk. Det høje, tynde champagneglas ser flot ud og giver dig mulighed for at nyde de mange bobler i glasset, men som alle andre vine kommer champagnen især til udtryk i sin aroma. Det smalle champagneglas giver ikke plads til særlig meget overflade til champagnen, derfor foretrækker de fleste at bruge enten et hvidvinsglas eller et specialdesignet champagneglas der er lidt bredere på midten og således giver champagnen mere plads at udfolde sig på. 

Tastingclub - masser af champagne

Myte #3
Champagne er surt

Både sandt og falsk. Når folk kalder en vin og ofte champagne for surt, er det ofte fordi de har fået et glas meget tør champagne. Champagne kan inddeles i 7 kategorier der fortæller hvor sød eller tør champagnen er; jo mere tør des mere 'surt' vil den smage.

Langt de fleste champagner der sælges herhjemme er tørre, det der også kaldes Brut. Skal du have noget der er til den sødere side skal du gå efter Dry, Demi-Sec (el. Semi-Sec) og Doux - og drik for alt i verden aldrig Brut champagne til kransekagen! Det smager bare ikke godt; den søde kage skal have en meget sød champagne (Demi-Sec el. Doux) eller Asti til.

Tastingclub - Bollinger

Myte #4
Champagne er alt for dyrt

Både og. Ja, der må kun stå Champagne på flasken hvis vinen kommer fra Champagnedistriktet i Frankrig og ja, Champagne er dyrt. Der kan diskuteres højt og længe om hvorvidt prisen på champagne er for høj eller ej, på linje med alle mulige andre vine, hænger pris og kvalitet dog oftest sammen. Der er høje omkostninger ved at producere Champagne; meget af arbejdet foregår ved håndkraft, vinen kan ikke sendes på markedet med det samme, men skal lagres min. 15 måneder i kælderen, de tykke flasker koster lidt mere at indkøbe; alt sammen faktorer der gør champagnen lidt dyrere end andre vine. 

Samtidig produceret der i Champagne nogle langtidsholdbare vine der med tiden har vist sig at være særdeles gode investeringer, dette, sammen med en produktion der for nogle champagnehuses vedkommende begrænser til få tusind flasker, giver stor efterspørgsel og derfor højere priser.

Du kan dog finde en ganske udmærket flaske Champagne i prislejet 200-300 kroner, om dette er dyrt hænger lidt sammen med myte nr. 5:

Tastingclub - Dom Perignon

Myte #5
Champagne er ikke bedre end andre slags bobler.

Måske. Der findes skønne mousserende vine fra andre dele af verden; Cava fra Spanien, Italiensk Franciacorta, Fransk cremant og så videre, alle sammen inspireret af deres berømte forfader fra Champagne. Når champagne er noget særligt skyldes det at egnens unikke egenskaber; den kalkholdige jordbund og et klima der hverken er for koldt eller for varmt giver nogle exceptionelle gode vine. 

Du kan altså trygt vælge en god cava eller cremant og få en skøn mousserende vin i glasset, men er du først faldet for de perlende bobler skylder du dig selv at prøve en god, klassisk Champagne.

 

Cheers!

 

 Find champagnen her:

 

 

Guide: 5 portvinstyper du skal kende

Portvinsguide
Portvin kender de fleste som dessertvin, men den søde vin er så meget mere end det! Vi guider dig til 5 portvinstyper du skal kende og hvad du serverer til dem.

🍷 Ruby
Genrelt den yngste - og billigste portvinstype. Lagret i ca. 2 år og med en smag af modne røde frugter og en frisk sødme, med et strejf af diskret tannin.
Ruby skal drikkes mens den er ung og gerne afkølet. Server den sammen med søde desserter med chokolade eller en stærk blåskimmelost.

🍷  LBV - Late Bottled Vintage
LBV er en ruby portvin fra et særlig godt år, der er fadlagret i op til 6 år før den kommer på flaske. En LBV portvin er sød og mere kompleks end den yngre ruby. Her er der masser af tørrede frugt, især rosiner og svesker, hints af nødder og flere tanniner.
LBV er klar til at blive drukket når den kommer på flaske. Nyd den afkølet og drik flasken inden for 2-3 uger efter den er blevet åbnet - der smager den bedst.
Når du drikker LBV er oste som parmesan eller stilton oplagte at spise til, men sødmen passer også perfekt sammen med chokoladedesserter.

🍷 Vintage Port
Når det kommer til portvin, er den absolutte superstjerne Vintage, eller årgangs, portvin. Vintage laves kun i de bedste høstår af udsøgte kvalitetsdruer. En årgangsportvin skal ligge lang tid i flasken før den frigiver den fulde smagsoplevelse og typisk smager den bedst 15-30 år efter høståret. 

Vintage port byder på en fyldig, sødmefuld oplevelse, fuld af nuancerede smagsindtryk. Her vil du opleve solbær, mærke kirsebær, chokolade, kaffe, figner og meget mere. 

Ågangsportvin er ufiltrerede og skal næsten altid på karaffel når man åbner dem. Nyd den afkølet og gerne samme dag som du har åbnet flasken. 
Vintage er oplagt at servere til stærke, cremede oste som Gorgonzola, Stilton, Roquefort eller blåskimmelost, hvor den komplekse sødme fra portvinen får det hele til at gå op i en højere enhed. Andre gode serveringstips er mørk chokolade, figner og valnødder.
Ramos Pinto Tawny Portvin

🍷  Tawny Portvin
Tawny portvin lagres på træfade i min. 3 år, i gennem denne lagring mister de en del af farvepigmenten og bliver gyldenbrune i farven - Tawny på engelsk som også har givet portvinen sit navn.

Tawny er knap så sød som sine mørke kolleger. Du finder stadig sødme i en tawny portvin, her er der karamelleiserede noter, toffee og vanille der væves sammen tørret frugt, særligt appelsiner, søde figner og mokka noter.

Tawny lagres i mindst 3 år, men har oftest en aldersbetegnelse på 10, 20 eller helt op til 40 år der fortæller gennemsnitsalderen på de vine der er brugt. 
Tawny skal nydes afkølet og kan serveres med oste som Pecorino eller Manchego - og så naturligvis risalamande, hvor den diskrete sødme og noterne af nødder for alvor kommer til sin ret. Den lange lagringsproces gør at Tawny kan holde op til 4 uger i køleskab efter åbning.
Burmester Colheita Portvin

🍷  Colheita
Den sidste variant af portvin du skal kende, er Colheita. Colheita betyder høst på portugisisk og er i realiteten en årgangsportvin der er lagret på træfad siden høståret. Colheita er stærkt beslægtet med Tawny portvin, med den afgørende forskel at Colheita er vin fra det år der står på etiketten, hvor Tawny er en blanding af mange vine med en gennemsnitsalder på min. 3 år. 

Colheita er oftest bedst når den, ligesom Vintage, har fået lov at lagre i mange år. Her vil noterne af nødder og tørret frugt for alvor komme til deres ret og ligesom Tawny, passer Colheita rigtig godt til faste oste og risalamande.

Køb dine portvine her:

Hvad er din yndlings Champagne?

Champagne har alle dage været et prestige produkt, der har en nærmest magnetisk tiltrækningskraft på de unge, smukke, rige og ikke mindst kendte.

Mange celebrities har en favorit Champagne. Vi har samlet nogle af dem her, læs med og kommenter gerne forneden, hvilken Champagne der er din favorit.

>>> Læs mere her...

Historien om Gin - 1. del

Historien om Gin - 1. del
Gin er måske den mest populære spiritus, når bartendere og mixologists skal lave en god cocktail - og med god grund; den klare, rene gin, har et bredt smagsspektrum og kan både være blid, rund og lækker eller en hårdtslående bulderbasse med masser af alkohol - og alt der i mellem!

Ginens historie går helt tilbage til middelalderen, hvor man, især i Holland, lavede drikken der blev kendt som Jenever - en kraftig spiritus, der fik tilsat enebær efter destilleringen. Enebær der også har givet navn til spiritussen Jenever, blev valgt på grund af sine helbredende egenskaber. Ginen kom til England efter 30-års krigen der sluttede i 1648. Engelske soldater kom hjem og fortalte om de hollandske soldaters mod ‘The dutch courage’, som skyldtes at de havde indtaget rigeligt Jenever inden de gik i kamp.

I slutningen af 1600-tallet oplevede Gin en eksplosion i popularitet i England; for at finansiere kongen William d. 3’s  hang til krige, fjernede man afgiften på gin -  og da den klare velsmagende spiritus, samtidig var billigere og lettere at producere end øl, gik der ikke lang tid før ca. halvdelen af Englands 15.000 udskænkningssteder, var ginbarer og man regnede sig frem til at der var ca. 5.000 gindestillerier. 

GIN LANE
Kunstneren William Hogarths stik 'Gin Lane' der viser Gin'ens skadelige virkninger på samfundet i 1700-tallet.

Et forbrug i dén størrelsesorden medfører dog også visse problemer; i begyndelsen af 1700-tallet var (mis)brugen af Gin massivt - det anslås at hver eneste englænder fra barn til olding, drak én liter Gin - om ugen!

Ca. 5.000 mindreårige døde af alkoholforgiftning i perioden, der gav gin et dårligt ry i mange år frem. I 1736 havde regeringen fået nok og indførte loven der blev kendt som “Gin Act”; man hævede prisen på gin til det 5. dobbelte, det havde kun en ringe effekt; befolkningen gjorde oprør og loven blev i vid udstrækning ignoreret. Faktisk steg ginproduktionen i perioden, og man var nu oppe på at destillere en svimlende mængde af 50 millioner liter gin - eller ca. 63 liter gin til hver mand - og det var bare i London.

I 1742 blev loven revideret i samarbejde med destillerierne, der nu skulle have licens fra staten, fik man gennemført en ny gin lov, der i hovedtræk stadig gælder i dag.
Ginen havde dog stadig et dårligt ry, det populære kælenavn ‘Mothers Milk’ var i begyndelsen af 1800-tallet blevet til ‘Mothers Ruin’ og ginen var i stor stil blevet fortrængt af øl, som den foretrukne forfriskning. 
Tanqueray Old Tom

Gin’en skulle dog rejse sig igen og få fornyet popularitet - hjulpet godt på vej af malariamyggen - det kan du læse mere om i næste uge...

Sådan åbner du en flaske Champagne

Champagne er den perfekte vin når noget skal fejres. De forførende bobler er dog også fantastiske at nyde til mad eller når der skal fyres op under en fest.

Men hvordan åbner man bedst en flaske Champagne? Mange af os kan godt lide det høje POP! Når man hører det, er der ingen der er i tvivl om hvad der venter i glasset. Er der for meget tryk på når du åbner flasken, kan du stå med en Champagne der bruser over og så skal det gå stærkt når de første glas skal hældes op.

Så for at undgå spild af de dyre dråber, har vi med inspiration fra Moët & Chandon, lavet denne lille guide til hvordan du let og elegant åbner en flaske Champagne:

>>> Læs Mere Her:

Sådan laver du Frosé

Frosé! Lyder det som noget du kender? Måske ikke, men er du fast gæst her på siden, er jeg ikke i tvivl om at du vil elske den nyeste cocktailtrend, Frosé.

Den er opfundet på en bar i New York og ganske rigtigt; det er en Frozen Rosé - eller på cool New York slang: Frosé. Den er rimelig nem at lave - du skal selvfølgelig være i god tid, da nogle af ingredienser skal fryses ned, men hey! - den kan holde sig 1 uge i fryseren, så lav en ordentlig portion nu du er i gang.

Den vigtigste ingrediens i en Frosé er naturligvis rosévinen, den må gerne smage af noget, da den både bliver blandet op og frosset ned og derved mister lidt af sin koncentration og farve. Vi har valgt at bruge Cherub Rosé fra Montes, som passer perfekt til en god Frosé, du kan købe den på knappen herover.

Ingredienser (4-6 portioner):

 • 1 Flaske Montes Cherub Rosé (75 cl)
 • 1,5 dl sukker
 • 1,5 dl vand
 • 225 gram jordbær (rensede og skåret i små både)
 • 3/4 deciliter frisk citronsaft
 • Isterninger

Sådan gør du:

 • Hæld roséen i en fladbundet skål, for eksempel en bradepande. Stil den i fryseren i mindst 6 timer. (På grund af alkoholen i vinen vil den ikke fryse fuldstændig.)
 • Nu blander du vand og sukker i en lille gryde. Kog op under omrøring indtil al sukkeret er opløst, det tager ca. 3 minutter - den færdige blanding er det samme som den sukkersirup der bruges i drinks.
 • Tilsæt de rensede jordbær og tag gryden af varmen. Lad det stå i en halv time, så får din sukkersirup jordbærsmag.
 • Efter en halv time, har du jordbærsirup. Nu hælder du sukker/jordbær blandingen gennem en fin si, og over i en skål, der skal ikke være frugtstykker med. Sæt jordbærsiruppen på køl i en halv time.
 • Nu tager du den frosne rosé ud af fryseren og med en spatel eller dejskraber hælder du den i en blender. Tilsæt citronsaften, 1 dl jordbærsirup og 2,5 dl isterninger. Blend det hele indtil du har en jævn blanding.
 • Sæt blandingen i fryseren i 25-35 minutter - det skal minde lidt om milkshake i tykkelsen.
 • Tag blandingen ud af fryseren igen, giv den en hurtig tur med blenderen, indtil du har en slush-agtig konsistens - fordel i høje cocktailglas eller vinglas og pynt med jordbær eller en citronskive.
 • Nyd din egen awesomeness i et køkken med et lækkert glas Frosé - Cheers!

Du kan eventuelt smage på blandningen undervejs og tilsætte mere citronsaft eller jordbær sirup, alt efter hvor sur/sød du ønsker din Frosé skal være. Du kan også eksperimentere med andre typer frugt og bær i sukkersiruppen - hindbær kan anbefales. 

Sådan laver du Frosé

Nazi vin under gulvbrædderne

Becov nad Teplou Slottet
Hvor længe skal du gemme din vin, før den bliver penge værd?

Det kommer selvfølgelig an på kvaliteten af vinen, men passer du godt på den kan den blive en mindre formue værd. 

Gemt under gulvbrædderne har en samling vine overlevet naziregime, den kolde krig og ivrige skattejægere. Nu bliver de op til 150 år gamle vine sat til salg, med en vurdering på intet mindre end 1,1 million euro.

På det tjekkiske slot Becov Nad Teplou, har man i mange år været i besiddelse af en betydelig vinsamling, der blev efterladt Beaufort-Spontin familien der boede på slottet, men måtte flygte ved 2. verdenskrigs slutning på grund af anklager om samarbejde med nazisterne. 

Den tjekkiske regering overtog slottet efter krigen, og allerede tilbage i 1985 fik man et tip om at familien Beaufort-Spontin, havde hyret en privatdetektiv der skulle opspore de store værdier familien havde gemt på slottet, i håb om senere at kunne smugle dem ud.

Vinen tjekkes

De tjekkiske myndigheder gik i gang med deres egen skattejagt på slottet, og under gulvbrædderne fandt man den enestående samling af sjældne årgangsvine, der i årtier havde ligget gemt i sikkerhed for plyndrende soldater og ikke mindst, tidens tand.

Siden da, har vinsamlingen været opmagasineret i kældrene under Becov slottet, men de seneste års store efterspørgsel på dyre årgangsvine har sat gang i beslutningen om at få vurderet og solgt vinene. De 133 flasker er for de flestes vedkommende fra mellem 1856 - 1899; dengang Fransk vin var dominerende på markedet og flere år før vinlusens hærgen. 

 

Vurderet af førende eksperter

Det er ikke hverdagskost at vine med så mange år på bagen sættes til salg. For at vurdere vinenes tilstand og kvalitet, tilkaldte de tjekkiske myndigheder derfor 2 master sommeliers, samt Greg Lambrecht, manden der har opfundet Coravin - et system der med en fin nål, tillader at man kan tage en prøve af en vin uden at fjerne proppen og bryde forseglingen.

Med en specialudgave af Coravin værktøjet, med en særlig tynd nål, har Lambrecht taget prøver af 14 vine. Smagen af vinene beskrives som "Extraordinary" og ifølge Lambrecht var det bogstavelig talt, de bedste vine han nogen sinde havde smagt.

Blandt vinene var en portvin fra 1850'erne, rødvin fra Corton Charlemagne årgang 1892 og flere årgange af Chateau d'Yquem, blandt andet de 3 eneste tilbageværende eksemplarer af årgang 1899 - en vin der alene er vurderet til omkring 80.000 euro.
Vinene bliver sat til salg senere på året.

vinene undersøges omhyggeligt
Hvordan overlever vin så længe?
At vinene har overlevet så længe, skyldes de mange år de har ligget urørte, uden ydre påvirkninger fra lys og varme. Man behøver dog ikke have et helt slot for at gemme sine vine i mange år - et vinkøleskab er den perfekte måde at gemme sine dyre vine på. En tommelfingerregel for om vinen kan blive mere værd senere hen, er at der skal være tale om en berømt, gerne legendarisk producent, vinen skal være fra en god årgang og endelig skal den have fået flotte ratings af anerkendte vinanmeldere.

Hvad synes du, hvilke vine ville du gemme de næste 50-60 år, og ville du sælge eller drikke den når tiden var inde?

 

Vin & Recycling - Vi laver ingefærshots

Vi elsker vin (det er vist ikke nogen hemmelighed...), men uden alt lyde at for hellige, så er det da meget rart når man kan genbruge flaskerne til noget fornuftigt.

I sidste uge var vi på messe og den suverænt mest populære vin vi havde med, var Montrose Prestige Rosé - udover at den smager fantastisk, så giver det bonuspoint på en livsstilsmesse, når man præsenterer en flot flaske med glasprop - den kan jo genbruges ;-)

Montrose rose

Det blev anledningen til en masse god snak, og rigtig mange forslag og opskrifter på ingefærshots - som tilsyneladende er det nye sort indenfor mad trends. Selvfølgelig var vi nødt til at gå i gang med at lave vores egne og hælde dem på genbrugte rosé flasker, så her får du en lille opskrift på hvordan du selv kan lave dem. 

Ingefær og gurkemeje og proppet med vitaminer og gør en masse godt for dit energiniveau, dine led og meget andet, kogt ned til et shot du kan tage til morgenmaden, får du masser af det din krop kan lide. Det er rimelig nemt at lave og passer sig selv når først du har sat det til at koge. 

Du skal bruge:

 • 200 gr. ingefær
 • et par stave gurkemeje (kan købes i Irma og andre velassorterede supermarkeder)
 • 1 hel citron (ca. 200 gr.)
 • 2 spiseskefulde honning (kan udelades)
 • 2 liter vand

Ingefærshots

Sådan gør du:

 • skræl ingefæren med en kartoffelskræller og skær den i skiver, det kan være du skal brække 'grenene' fra hinanden for at skrælle den over det hele.
 • vask citronen og skær den i både
 • skræl gurkemejen og skær den i skiver - OBS: den afgiver meget farve, som i rigtig meget, så hvis du ikke vil have nikotingule fingre de næste par dage, er det smart at bruge handsker ;-)
 • hæld det hele op i en stor gryde, sammen med honning og vand, og kog det i 45 minutter ved svag varme
 • når det er færdigt skal det have lov at køle af, efter ca. 1 time kan du begynde at hælde det på flasker.
 • Hæld det i dine rengjorte roséflasker - brug en si og en tragt, så går det nemmest.
 • Sæt flaskerne i køleskabet - nu har du ca- 2 liter ingefærshots, der kan holde sig ca. 14 dage i køleskab.

Nu har vi drukket dem hver morgen i denne uge, og vi synes de kvikker op og giver en masse energi. Mangler du den fine flaske med glasprop, kan den købes her, som ekstra bonus er den fyldt med superlækker rosé som du skal drikke først 

Shots 2

Det bedste Champagneglas?

For ikke så længe siden kunne vi på Facebook poste nyheden om, at supermodellen Kate Moss havde lagt bryst til et specialdesignet Champagneglas. Det satte tankerne i gang omkring det bedste glas når der skal nydes en flaske bobler.

>>> Læs Mere Her...

Menu