Nikka Logo

Fremkomsten af ​​japansk whisky kan i det store og hele tilskrives Masataka Taketsuru der begyndte sin whisky pilgrimsrejse i 1918, da han rejste til den hæderkronede driks åndelige moderland; det keltiske Skotland.

Masataka's familie drev et Sake bryggeri, som stadig er aktivt i dag, så han var allerede skolet i spiritus produktion, inden han videreuddannede sig på University of Glasgow, hvor han studerede kemi. 

Dette og hans lærepladser på skotske whisky destillerier gav ham en indgående viden om produktion og blanding af whisky. I 1920 giftede Masataka Taketsuru sig med Jessie 'Rita' Roberta Cowan og parret rejste til Japan senere på året.
I 1934 
etablerede Masataka Nikka Whisky og hans første destilleri blev bygget i Hokkaido og døbt Yoichi. Området var velegnet til whisky produktion, selvom dens placering var fjern i forhold til hovedstaden Tokyo.

Med tiden er Nikka blevet internationalt anerkendt som førende indenfor whiskyproduktion - ikke kun i Asien, men også i konkurrence med de skotske sværvægtere.
Nikka Whisky har modtaget et væld af priser, senest "Distiller of the Year 2015", International Spirits Challenge (ISC), samt talrige priser ved World Whiskies Awards

  • Nikka Coffey Grain Whisky

    Nikka Coffey Grain Whisky

    kr. 475,00
  • Nikka from the Barrel

    Nikka from the Barrel

    kr. 329,00
  • Nikka from the Barrel Gaveæske med 2 glas

    Nikka from the Barrel Gaveæske med 2 glas

    kr. 495,00
  • Nikka Taketsuru Pure Malt

    Nikka Taketsuru Pure Malt

    kr. 445,00
  • Nikka Yoichi Single Malt

    Nikka Yoichi Single Malt

    kr. 395,00