⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Trustpilot ● Kun tilfredse kunder ● gratis levering

Vin & Recycling - Vi laver ingefærshots

af Jens Nørup 29 Maj, 2016

Vi elsker vin (det er vist ikke nogen hemmelighed...), men uden alt lyde at for hellige, så er det da meget rart når man kan genbruge flaskerne til noget fornuftigt.

I sidste uge var vi på messe og den suverænt mest populære vin vi havde med, var Montrose Prestige Rosé - udover at den smager fantastisk, så giver det bonuspoint på en livsstilsmesse, når man præsenterer en flot flaske med glasprop - den kan jo genbruges ;-)

Montrose rose

Det blev anledningen til en masse god snak, og rigtig mange forslag og opskrifter på ingefærshots - som tilsyneladende er det nye sort indenfor mad trends. Selvfølgelig var vi nødt til at gå i gang med at lave vores egne og hælde dem på genbrugte rosé flasker, så her får du en lille opskrift på hvordan du selv kan lave dem. 

Ingefær og gurkemeje og proppet med vitaminer og gør en masse godt for dit energiniveau, dine led og meget andet, kogt ned til et shot du kan tage til morgenmaden, får du masser af det din krop kan lide. Det er rimelig nemt at lave og passer sig selv når først du har sat det til at koge. 

Du skal bruge:

 • 200 gr. ingefær
 • et par stave gurkemeje (kan købes i Irma og andre velassorterede supermarkeder)
 • 1 hel citron (ca. 200 gr.)
 • 2 spiseskefulde honning (kan udelades)
 • 2 liter vand

Ingefærshots

Sådan gør du:

 • skræl ingefæren med en kartoffelskræller og skær den i skiver, det kan være du skal brække 'grenene' fra hinanden for at skrælle den over det hele.
 • vask citronen og skær den i både
 • skræl gurkemejen og skær den i skiver - OBS: den afgiver meget farve, som i rigtig meget, så hvis du ikke vil have nikotingule fingre de næste par dage, er det smart at bruge handsker ;-)
 • hæld det hele op i en stor gryde, sammen med honning og vand, og kog det i 45 minutter ved svag varme
 • når det er færdigt skal det have lov at køle af, efter ca. 1 time kan du begynde at hælde det på flasker.
 • Hæld det i dine rengjorte roséflasker - brug en si og en tragt, så går det nemmest.
 • Sæt flaskerne i køleskabet - nu har du ca- 2 liter ingefærshots, der kan holde sig ca. 14 dage i køleskab.

Nu har vi drukket dem hver morgen i denne uge, og vi synes de kvikker op og giver en masse energi. Mangler du den fine flaske med glasprop, kan den købes her, som ekstra bonus er den fyldt med superlækker rosé som du skal drikke først 

Shots 2

Jens Nørup
Jens Nørup

ForfatterOgså i Champagneblog

50 Shades of Pink - Alt hvad du skal vide om Rosé

af Jens Nørup 31 Marts, 2019 0 Kommentarer

Se hele artiklen →

Romtoddy - den perfekte vintercocktail

af Jens Nørup 26 Januar, 2019 0 Kommentarer

Se hele artiklen →

Sådan åbner du en flaske Champagne

af Jens Nørup 31 December, 2018 0 Kommentarer

Champagne er den perfekte vin når noget skal fejres. De forførende bobler er dog også fantastiske at nyde til mad eller når der skal fyres op under en fest.

Men hvordan åbner man bedst en flaske Champagne? Mange af os kan godt lide det høje POP! Når man hører det, er der ingen der er i tvivl om hvad der venter i glasset. Er der for meget tryk på når du åbner flasken, kan du stå med en Champagne der bruser over og så skal det gå stærkt når de første glas skal hældes op.

Så for at undgå spild af de dyre dråber, har vi med inspiration fra Moët & Chandon, lavet denne lille guide til hvordan du let og elegant åbner en flaske Champagne:

>>> Læs Mere Her:

Se hele artiklen →