Champagne til maden - 5 gode valg.

af Jens Nørup 12 August, 2014

Hos TastingClub er vi, ikke overraskende, vilde med Champagne. Derfor synes vi det er på sin plads med en mini guide, til de retter der går bedst sammen med de gyldne dråber. Vi har samlet fem, læs med efter billedet og tjek om ikke du vil blive overrasket af nogen af dem.

Louis Roederer | Sushi og Champagne, TastingClub

  1. Sushi - De fleste slags Sushi går rigtig godt i spænd med en tør Champagne,  Den tørre Champagne renser ganen og komplimenterer fint den fede fisk og de delikate ris. Der er mange tørre champagner der passer godt til Sushi, men et spændende alternativ  kunne være en Cava fra Raventos, her kan du finde deres 2011 årgang der af Robert Parker er kåret til bedste mousserende ikke-champagne. 

  2. Ost - Champagne med masser af krop, er perfekt til et ostebord. Det er en udbredt misforståelse at ost og rødvin hører sammen, man får oftest en langt større oplevelse ved at drikke hvidvin til ostebordet - selvfølgelig helst champagne. Bløde oste som gedeost eller brie er det naturlige valg her, men faste oste som gouda og Prima Donna kan også få det bedste frem i Champagnen. En Champagne med meget krop, kunne være Krug, men også Louis Roederer som du kan finde her

  3. Chips/popcorn - Et måske overraskende valg, men når vi alligevel serverer champagne som velkomst drik, er det jo perfekt med lidt salt til at pirre ganen. En tør Champagne har ofte meget syre og vil derfor give godt modspil til saltet fra dine snacks. 

  4. Frugt og Bær - Champagne og jordbær er en klassisk kombination, mange holder af. Og ikke uden grund; den naturlige blanding af syre og sødme passer perfekt til de fleste Champagner. Frugter med sten, som blommer, eller ferskener kan også bruges til at fremhæve en god Champagne. Et godt valg til dine bær, kunne være Belaire Rare Rosé som er den perfekte ledsager til jordbær, hindbær og brombær, du finder den her

  5. Eggs Benedict - Det sidste og nok mest overraskende valg, er en gammel brunch klassisker; pocherede æg med hollandaise sauce er måske ikke det første man tænker på når der skal åbnes Champagne, men til en luksus brunch sammen med lidt laks, vil en Moët & Chandon være prikken over i'et og give dig en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Du kan finde Moët her

Dette er vores første indspark med inspiration til Champagne og mad, vi vil med jævne mellemrum poste flere nyheder, måske endda opskrifter. Indtil da, er du velkommen til at byde ind med dine egne Champagne oplevelser og eventuelle gode tips og tricks til serveringen - det kan du gøre i kommentar boksen herunder.

Jens Nørup
Jens Nørup

ForfatterOgså i Champagneblog

50 Shades of Pink - Alt hvad du skal vide om Rosé

af Jens Nørup 31 Marts, 2019 0 Kommentarer

Se hele artiklen →

Romtoddy - den perfekte vintercocktail

af Jens Nørup 26 Januar, 2019 0 Kommentarer

Se hele artiklen →

Sådan åbner du en flaske Champagne

af Jens Nørup 31 December, 2018 0 Kommentarer

Champagne er den perfekte vin når noget skal fejres. De forførende bobler er dog også fantastiske at nyde til mad eller når der skal fyres op under en fest.

Men hvordan åbner man bedst en flaske Champagne? Mange af os kan godt lide det høje POP! Når man hører det, er der ingen der er i tvivl om hvad der venter i glasset. Er der for meget tryk på når du åbner flasken, kan du stå med en Champagne der bruser over og så skal det gå stærkt når de første glas skal hældes op.

Så for at undgå spild af de dyre dråber, har vi med inspiration fra Moët & Chandon, lavet denne lille guide til hvordan du let og elegant åbner en flaske Champagne:

>>> Læs Mere Her:

Se hele artiklen →