Champagne er den perfekte vin når noget skal fejres. De forførende bobler er dog også fantastiske at nyde til mad eller når der skal fyres op under en fest.

Men hvordan åbner man bedst en flaske Champagne? Mange af os kan godt lide det høje POP! Når man hører det, er der ingen der er i tvivl om hvad der venter i glasset. Er der for meget tryk på når du åbner flasken, kan du stå med en Champagne der bruser over og så skal det gå stærkt når de første glas skal hældes op.

Så for at undgå spild af de dyre dråber, har vi med inspiration fra Moët & Chandon, lavet denne lille guide til hvordan du let og elegant åbner en flaske Champagne:

 

Moët Billig Champagne TastingClub
#1: Begynd med at køle Champagnen ned, enten nogle timer i køleskab, eller hvis det skal gå stærkt: Fyld champagnespanden med ca. 1/3 vand og tilsæt en god portion is. Lad Champagnen stå i spanden i mindst 15 minutter for at nå den perfekte temperaur på ca 8-9 gr.

Billig Moet købes hos TastingClub
#2: Når Champagnen er kold, tages den op af spanden. Tør flasken af og fjern stille og roligt båndet, der holder folien omkring proppen på plads.

Sådan åbner du en flaske Moet
#3: Nu løsner du ståltråden, uden dog at tage den helt af flasken - den skal bare løsnes. Samtidig holder du proppen fast med din tommelfinger. 

I gamle dage sagde man, at skulle du dreje 5 en halv gang for at løsne ståltråden var det en kvalitetschampagne; det plejer at passe. 

Moet & Chandon fra TastingClub
#4: Nu er du klar til at åbne flasken og frigive de 6 atmosfæres tryk den befinder sig under. Hold godt fast om proppen med den ene hånd, mens du tager fat om flaskens bund med den anden.


Drej forsigtigt bunden fra side til side, væk fra proppen; forestil dig at det er flasken der skal tages af proppen og ikke omvendt.

Skal det være klassisk og elegant når du åbner Champagnen, er det ikke det store POP! men derimod et stille suk, du er ude efter når proppen kommer af.

Champagne fra TastingClub
#5: Så er der serveret!
Fyld hvert glas ca. 2/3 - Damerne først naturligvis... Og nyd så den gode Champagne.

Tilføj en kommentar

*Kommentarer vises ikke, før de er blevet godkendt