Rødvin og Burgere - Columbia Crest Smagning

Forleden havde vi fornøjelsen af, at opleve de gode vine fra Columbia Crest med masser af viden og historier om det amerikanske vinhus. Rødvin og burgere er måske ikke det vi normalt sætter sammen, men når der er tale om noget så ærkeamerikansk som rødvin fra Columbia Crest må det siges at være den rette vej at gå.

Der produceres vin i alle USA's 50 stater, hvilket naturligvis ikke er ensbetydende med at det hele er godt, som Xander fra Columbia Crest fortalte os. I praksis er det da også 4 stater der sidder på langt størstedelen af USA's vinproduktion; Californien, Oregon og Washington på vestkysten og New York på østkysten.
Columbia Crest Vinsmagning
Columbia Crest befinder sig noget mere nordligt end de meget kendte californiske vinhuse, men kan til gengæld bryste sig af noget der ligner et nærmest europæisk klima, på grund af beliggenheden i nærheden af den 45. breddegrad.
En af de bærende søjler i Columbia Crest's vinproduktion, er mantraet "Value for money" - her produceres der vine til en fornuftig pris, der giver god værdi for pengene. Vi fik en lille indføring i husets serier; Two Vines, Grand Estate, H3 og den navnkyndige Reserve - vinen der i 2011 blev valgt til WineSpectators nr. 1. Ikke nogen ringe præstation af en vin til $60...

Det indtryk der står tilbage efter at have smagt vinene fra Columbia Crest mod hinanden, er at man får rigtig meget kvalitet for pengene. Two Vines og Grand Estate serierne hæver sig begge over niveauet "hverdagsvine", men til en pris hvor alle kan være med. Skal det være lidt mere luksuriøst finder man komplekse og intense vinoplevelser i H3 og Reserve vinene. 

Et andet fællestræk, er alle vinenes evne til at være tro mod den drue de er dyrket på. Det betyder at når man drikker en Columbia Crest Two Vines Merlot, så smager den som man forventer Merlot skal smage. På samme måde med deres Syrah fra Grand Estates eller Cabernet Sauvignon'en, eller.... og vi kunne blive ved.

Har du fået lyst til at prøve nogle af fremragende vine fra Columbia Crest, kan du finde dem til hurtig levering ved at klikke her.
Columbia Crest H3 selection
Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.