Ugens Smagstest: Cline Cellars Syrah 2010

Syrah eller Shiraz som den også kaldes, er med god grund favorit hos dem der elsker et godt stykke kød, hvor vinen skal matche kødets saft og kraft.

I Australien bliver druen ofte kaldt Shiraz, men er identisk med den franske Syrah. Det er en robust drue, der kan tåle lidt af hvert og nok så vigtigt; den er glad for et varmt klima. Vine på Syrah er ofte ganske kraftige med høj alkoholprocent og en næsten uigennemsigtig mørk, mørk rød farve. Dette er også grunden til, at nogen går udenom vine på Syrah, da det simpelthen kan blive for meget af det gode.

Ugens smagstest, Cline Cellars Syrah fra 2010, er dog en undtagelse, mens den har de typiske karaktertræk fra Syrah, er den et ganske behageligt bekendtskab der ikke efterlader dig ør i hovedet og med udtørret gane, på grund af for høj alkohol eller dominerende tanniner.

Cline-Cellars-Syrah 2Cline-Cellars-Syrah 1

Er 2010 allerede 5 år siden? Tiden flyver, men når det handler om god vin gør det ikke noget. Cline Cellars Syrah har nået det magiske punkt hvor alt bare lykkes.

Duften er behagelig og nærmest klassisk Syrah med nuancer af sort peber og mørke bær. I smagen er der både frugt og krydderier, men uden den typiske tunge alkohol som nogle Syrah vine lider af. Bløde tanniner og en meget charmerende eftersmag med toner af brombær og blåbær gør oplevelsen fuldendt.

Til en pris der netop nu er under den magiske 100 kroneseddel, er Cline Cellars Syrah den oplagte vin næste gang du skal have en god bøf.

Netop nu er Cline Cellars Syrah 2010 på tilbud til kr. 99,- du finder den på dette link.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.