⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Trustpilot ● Kun tilfredse kunder ● gratis levering

Ugens Smagstest: Remi Jobard Bourgogne Blanc 2013

af Jens Nørup 06 November, 2015

Ugens Smagstest: Remi Jobard Bourgogne Blanc 2013

Hvid Bourgogne er næsten lige så mytisk som sin røde ditto. Det er store vine som kenderne flokkes om, hvad der desværre også har sendt priserne på himmelflugt de senere år .

Det er dog ikke bare vinsnobberi og investeringsmuligheder, der gør Bourgogne interessant: Jordbundsforholdene er unikke, og Bourgogne har om noget været synonymt med terroir begrebet.

Remi Jobard god Bourgogne

Mens rød Bourgogne næsten udelukkende er lavet på Pinot Noir druen, er de hvide oftest lavet på Chardonnay. Ugens Smagstest kommer fra de hvide Bourgogners hjerte; Mersault. Her laver Remi Jobard hvidvin, og selvom familien Jobard har lavet vin i Mersault de sidste ca. 500 år, betyder det jo ikke at man skal være bundet af traditionerne.

Da Remi Jobard overtog vingården fra sin far i midten af 1990'erne satte han sig for, om ikke at revolutionere, men i hvert fald redefinere den måde man lavede vin på i Mersault. For og fremmest ved at omstille vingården til økologisk produktion - vinene bliver stadig laver traditionelt, men uden sprøjtegifte, svovlniveauet er sænket, men der tilsættes stadig en smule svovl - der er altså ikke tale om naturvin!

Remi Jobard er også kendt for at have en særlig tilgang til fadlagringen af sine vine. Tidligere var Mersaults hvidvine kendte for at have et vist fadpræg, og en tendens til at være ret "tunge" i eftersmagen. Hos Jobard bruger man stadig fadlagring, men med fade fra Østrigske Stockinger. Hos Stockinger er fadene lavet af en blanding af fransk, tysk og østrigsk egetræ, og træet tørres nænsomt i 3 år, dobbelt så længe som normalt, inden de laves til fade. Dette er med til at give den fadlagrede vin, en mere "ren" smag, hvor selv de fineste nuancer i vinen ikke overdøves af fadsmagen.

Ugens Smagstest

Remi Jobard, Bourgogne, med sine østrigske Stockinger fadeBourgogne Blanc er et godt sted at begynde, når man skal lære Remi Jobards hvidvin at kende.Aromaen er frisk og ren, rig på duft af modne stenfrugter som fersken, men også hints af citrus og mineraler.

I smagen kan den ikke løbe fra sin egefadslagring, der ligger som en diskret tilføjelse til den meget frugtdrevne, fede Chardonnay smag. Der er god syre og masser af sprødhed i den endnu unge vin og den lange eftersmag understreger flot den indledende aroma, med citrus og abrikos i perfekt balance.

Når talen falder på hvid Bourgogne, ved de fleste at vi er oppe i de højere luftlag, rent prismæssigt. Derfor kan det også lyde absurt, at beskrive en vin til 249 kroner som et godt tilbud, men set i lyset af vinens udviklingspotentiale og priserne på Bourgogne generelt. må det siges at være et fund. Jeg har smagt hvid Bourgogne fra Remi Jobard der har fået lov at hygge sig 8-10 i kælderen og de er intet mindre end fremragende, men så er vi også oppe omkring 1000 kroner per flaske. Så er du til stor hvidvin eller bare en god investering, er der ingen vej uden om Remi Jobards Bourgogner.

Her kan du købe Remi Jobard Bourgogne Blanc 2013

Jens Nørup
Jens Nørup

ForfatterOgså i Champagneblog

50 Shades of Pink - Alt hvad du skal vide om Rosé

af Jens Nørup 31 Marts, 2019 0 Kommentarer

Se hele artiklen →

Romtoddy - den perfekte vintercocktail

af Jens Nørup 26 Januar, 2019 0 Kommentarer

Se hele artiklen →

Sådan åbner du en flaske Champagne

af Jens Nørup 31 December, 2018 0 Kommentarer

Champagne er den perfekte vin når noget skal fejres. De forførende bobler er dog også fantastiske at nyde til mad eller når der skal fyres op under en fest.

Men hvordan åbner man bedst en flaske Champagne? Mange af os kan godt lide det høje POP! Når man hører det, er der ingen der er i tvivl om hvad der venter i glasset. Er der for meget tryk på når du åbner flasken, kan du stå med en Champagne der bruser over og så skal det gå stærkt når de første glas skal hældes op.

Så for at undgå spild af de dyre dråber, har vi med inspiration fra Moët & Chandon, lavet denne lille guide til hvordan du let og elegant åbner en flaske Champagne:

>>> Læs Mere Her:

Se hele artiklen →