⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Trustpilot ● Kun tilfredse kunder ● gratis levering

Sådan laver du Frosé

af Jens Nørup 16 September, 2016

Sådan laver du Frosé

Frosé! Lyder det som noget du kender? Måske ikke, men er du fast gæst her på siden, er jeg ikke i tvivl om at du vil elske den nyeste cocktailtrend, Frosé.

Den er opfundet på en bar i New York og ganske rigtigt; det er en Frozen Rosé - eller på cool New York slang: Frosé. Den er rimelig nem at lave - du skal selvfølgelig være i god tid, da nogle af ingredienser skal fryses ned, men hey! - den kan holde sig 1 uge i fryseren, så lav en ordentlig portion nu du er i gang.

Den vigtigste ingrediens i en Frosé er naturligvis rosévinen, den må gerne smage af noget, da den både bliver blandet op og frosset ned og derved mister lidt af sin koncentration og farve. Vi har valgt at bruge Cherub Rosé fra Montes, som passer perfekt til en god Frosé, du kan købe den på knappen herover.

Ingredienser (4-6 portioner):

 • 1 Flaske Montes Cherub Rosé (75 cl)
 • 1,5 dl sukker
 • 1,5 dl vand
 • 225 gram jordbær (rensede og skåret i små både)
 • 3/4 deciliter frisk citronsaft
 • Isterninger

Sådan gør du:

 • Hæld roséen i en fladbundet skål, for eksempel en bradepande. Stil den i fryseren i mindst 6 timer. (På grund af alkoholen i vinen vil den ikke fryse fuldstændig.)
 • Nu blander du vand og sukker i en lille gryde. Kog op under omrøring indtil al sukkeret er opløst, det tager ca. 3 minutter - den færdige blanding er det samme som den sukkersirup der bruges i drinks.
 • Tilsæt de rensede jordbær og tag gryden af varmen. Lad det stå i en halv time, så får din sukkersirup jordbærsmag.
 • Efter en halv time, har du jordbærsirup. Nu hælder du sukker/jordbær blandingen gennem en fin si, og over i en skål, der skal ikke være frugtstykker med. Sæt jordbærsiruppen på køl i en halv time.
 • Nu tager du den frosne rosé ud af fryseren og med en spatel eller dejskraber hælder du den i en blender. Tilsæt citronsaften, 1 dl jordbærsirup og 2,5 dl isterninger. Blend det hele indtil du har en jævn blanding.
 • Sæt blandingen i fryseren i 25-35 minutter - det skal minde lidt om milkshake i tykkelsen.
 • Tag blandingen ud af fryseren igen, giv den en hurtig tur med blenderen, indtil du har en slush-agtig konsistens - fordel i høje cocktailglas eller vinglas og pynt med jordbær eller en citronskive.
 • Nyd din egen awesomeness i et køkken med et lækkert glas Frosé - Cheers!

Du kan eventuelt smage på blandningen undervejs og tilsætte mere citronsaft eller jordbær sirup, alt efter hvor sur/sød du ønsker din Frosé skal være. Du kan også eksperimentere med andre typer frugt og bær i sukkersiruppen - hindbær kan anbefales. 

Sådan laver du Frosé

Jens Nørup
Jens Nørup

ForfatterOgså i Champagneblog

50 Shades of Pink - Alt hvad du skal vide om Rosé

af Jens Nørup 31 Marts, 2019 0 Kommentarer

Se hele artiklen →

Romtoddy - den perfekte vintercocktail

af Jens Nørup 26 Januar, 2019 0 Kommentarer

Se hele artiklen →

Sådan åbner du en flaske Champagne

af Jens Nørup 31 December, 2018 0 Kommentarer

Champagne er den perfekte vin når noget skal fejres. De forførende bobler er dog også fantastiske at nyde til mad eller når der skal fyres op under en fest.

Men hvordan åbner man bedst en flaske Champagne? Mange af os kan godt lide det høje POP! Når man hører det, er der ingen der er i tvivl om hvad der venter i glasset. Er der for meget tryk på når du åbner flasken, kan du stå med en Champagne der bruser over og så skal det gå stærkt når de første glas skal hældes op.

Så for at undgå spild af de dyre dråber, har vi med inspiration fra Moët & Chandon, lavet denne lille guide til hvordan du let og elegant åbner en flaske Champagne:

>>> Læs Mere Her:

Se hele artiklen →