Frosé! Lyder det som noget du kender? Måske ikke, men er du fast gæst her på siden, er jeg ikke i tvivl om at du vil elske den nyeste cocktailtrend, Frosé.

Den er opfundet på en bar i New York og ganske rigtigt; det er en Frozen Rosé - eller på cool New York slang: Frosé. Den er rimelig nem at lave - du skal selvfølgelig være i god tid, da nogle af ingredienser skal fryses ned, men hey! - den kan holde sig 1 uge i fryseren, så lav en ordentlig portion nu du er i gang.

Den vigtigste ingrediens i en Frosé er naturligvis rosévinen, den må gerne smage af noget, da den både bliver blandet op og frosset ned og derved mister lidt af sin koncentration og farve. Vi har valgt at bruge Cherub Rosé fra Montes, som passer perfekt til en god Frosé, du kan købe den på knappen herover.

Ingredienser (4-6 portioner):

  • 1 Flaske Montes Cherub Rosé (75 cl)
  • 1,5 dl sukker
  • 1,5 dl vand
  • 225 gram jordbær (rensede og skåret i små både)
  • 3/4 deciliter frisk citronsaft
  • Isterninger

Sådan gør du:

  • Hæld roséen i en fladbundet skål, for eksempel en bradepande. Stil den i fryseren i mindst 6 timer. (På grund af alkoholen i vinen vil den ikke fryse fuldstændig.)
  • Nu blander du vand og sukker i en lille gryde. Kog op under omrøring indtil al sukkeret er opløst, det tager ca. 3 minutter - den færdige blanding er det samme som den sukkersirup der bruges i drinks.
  • Tilsæt de rensede jordbær og tag gryden af varmen. Lad det stå i en halv time, så får din sukkersirup jordbærsmag.
  • Efter en halv time, har du jordbærsirup. Nu hælder du sukker/jordbær blandingen gennem en fin si, og over i en skål, der skal ikke være frugtstykker med. Sæt jordbærsiruppen på køl i en halv time.
  • Nu tager du den frosne rosé ud af fryseren og med en spatel eller dejskraber hælder du den i en blender. Tilsæt citronsaften, 1 dl jordbærsirup og 2,5 dl isterninger. Blend det hele indtil du har en jævn blanding.
  • Sæt blandingen i fryseren i 25-35 minutter - det skal minde lidt om milkshake i tykkelsen.
  • Tag blandingen ud af fryseren igen, giv den en hurtig tur med blenderen, indtil du har en slush-agtig konsistens - fordel i høje cocktailglas eller vinglas og pynt med jordbær eller en citronskive.
  • Nyd din egen awesomeness i et køkken med et lækkert glas Frosé - Cheers!

Du kan eventuelt smage på blandningen undervejs og tilsætte mere citronsaft eller jordbær sirup, alt efter hvor sur/sød du ønsker din Frosé skal være. Du kan også eksperimentere med andre typer frugt og bær i sukkersiruppen - hindbær kan anbefales. 

Sådan laver du Frosé

Tilføj en kommentar

*Kommentarer vises ikke, før de er blevet godkendt