Ugens smagstest: Smooth Ambler 7 års Bourbon

Old Fashioned fra TastingClub

Sidste sæson af Mad Men er netop afsluttet og derfor synes vi det er på sin plads at sige farvel til Don Draper & Co med en af de store drinksklassikere; Old Fashioned - det var trods alt dem, der nærmest egenhændigt hev den klassiske drink op fra glemslen.

Old Fashioned er en af de ældst kendte drinks. Den serveres ofte med whiskey, helst amerikansk bourbon - men dette er ikke et krav. Navnet betyder at drinken bliver lavet på den gammeldags måde, med spiritus, sukker og bitter. Således er det også fuldt legalt, og i øvrigt ganske lækkert, at lave sin Old Fashioned med for eksempel rom.

Vi har i dagens anledning, valgt at gøre det ultra klassisk; Old Fashioned med en god amerikansk bourbon fra vores nye medlem af porteføljen, Smooth Ambler.

Ingredienserne er rimelig simple:

Angostura bitteren er med til at give Old Fashioned sin særlige karakter, og til at begynde med hælder du sukker i glasset og blander det med Angosturaen. Det kan anbefales at "snyde" lidt, og koge sukkersirup på forhånd; 1 del sukker og en del vand, koges sammen til sukkeret er opløst, resten kan du gemme i køleskabet til næste gang du skal lave Old Fashioned.

Herefter tilsætter du skiftevis Bourbon og isterninger, ca 2 cl ad gang plus et par isterninger, rør rundt stille og roligt 10-20 sekunder og gentag processen. Når din drink er klar, tager du din revne appelsinskal og gnider den rundt om glassets kant et par gange, inden du lægger den i drinken.

Voila! Nyd din Old Fashioned og send en kærlig tanke til Don, Peggy, Joan og de andre der var med til at sætte Old Fashioned på drinkskortet igen :-)

Mad Men